Uşak TV

GAP Gazeteciler Birliği Başkan Vekili Hamit Özpolat’tan Taziye Mesajı

Güncel

GAP Gazeteciler Birliği Başkan Vekili Hamit Özpolat’tan Taziye Mesajı

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkan vekili Hamit Özpolat, Ankara’da meydana gelen terör saldırısını kınadı.
GAP Gazeteciler Birliği’nden yapılan açıklamada “Bin yıldır süre gelen kardeşlik ve dostluğun bozulmasına Anadolu’nun kadim halkları asla izin vermeyecektir. Barış ve demokrasi bizim vazgeçilmezimizdir” denilerek saldırı kınandı. Ankara’daki Barış ve Demokrasi Mitingi’ndeki kanlı eyleme bir tepkide Merkezi Adıyaman’da bulunan GAP Gazeteciler Birliği Genel Merkezi’nden geldi.
Yönetim kurulu adına bir açıklama yapan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkan vekili Hamit Özpolat, 5 Haziran Diyarbakır, 20 Temmuz Suruç ve son olarak 10 Ekim 2015’te Ankara’da gerçekleşen terör saldırılarında yüzlerce insanın hayatını kaybettiğini ve yüzlercesinin de yaralandığını anımsattı.
Türkiye’nin her ilinden yüzlerce barış ve demokrasi elçisinin savaşa karşı Ankara’da bir araya geldiğini belirten Özpolat, “Barış mitinginde vahşice ve insanlıktan nasibini almamış karanlık güçler tarafından katledileceklerini bilmeksizin güzel yurdumun dört bir yanında toplanarak işte biz bir aradayız et ve tırnak gibi! Bizim birlik ve beraberliğimizi, sizin o karanlık düşünceleriniz ve bu coğrafyadaki emelleriniz asla bunu bölmeye ve parçalamaya gücü yetmeyecek” ifadelerini kullandı.
Ortadoğu’da Müslüman’ı Müslüman’a katlettiren dış güçlerin Türkiye’de de yüz yıllardır bitip tükenmeyen senaryolar hazırladıklarını ifade eden Özpolat, “Amaçları malumunuz ülkeyi bölmek parçalamak, bunu yaparken en akıllı yöntemde kardeşi kardeşe kırdırmak. Bu tür oyunları yıllardır bu halk görüyor ve asla bu tür karanlık ve dış güçlerin oyununa gelmedi ve gelmeyecek” şeklinde konuştu.
“Gün birlik olma günüdür” diyen Özpolat, “Acılar paylaşıldıkça azalır. Biz milli mücadeleyi bu topraktaki insanımızla kazandık ve yine bu sorunların üstesinde yine bu güzelim yurdumun insanlarıyla geleceğiz şüphem yok” ifadelerine yer verdi. Özpolat, GAP Gazeteciler Birliği olarak Ankara’da yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diledi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.