Uşak TV
2012-02-11 00:00:00

SINAV TEKNİKLERİ-1

BÜNYAMİN ÖRS Sınav Dergisi Dersaneleri Rehberlik ve Ölçme Değerlendirme Uzmanı

11 Şubat 2012, 00:00

SINAVLARDA BAŞARILI OLMAK TEK BAŞINA DERSLERİ HALLEDİP YETERİNCE SORU ÇÖZMEK OLARAK ALGILANMAMLIDIR.SINAV DA UYGULANMASI GEREKEN SINAVA HAKİMİYETİ SAĞLAYAN TEKNİKLER VARDIR.ÖZELLİKLE YGS SINAVINA 45 GÜN KALMIŞKEN EVDE YADA DERSANEDE UYGULANAN DENEME SINAVLARINDA BU TEKNİKLERİN MUTLAKA UYGULANARAK ALIŞKANLIK KAZANMAK GEREKİR.BU HAFTA BUNLARDAN BİRKAÇTANESİNDE BAHSEDECEĞİZ.TEKNİKLERDEN BAZILARI ŞUNLARDIR.

SINAVLARA GİRMEDEN ÖNCE UYULMASI GEREKEN 4 ÖN KOŞUL VARDIR

1-UYKUMUZU ALMIŞ OLMAK

2-DİNLENMİŞ OLMAK

3-TOK OLMAK

4-MORALİMİZİN ÜST DÜZEYDE OLMASI

1-Ön Okuma

Bir Bölüme Başlamadan Önce O Bölümü Hızla Gözden Geçirin.

Kitapçıktaki baskı hatası varmı diye tespit etmek için tüm kitapçık kontrol edilmelidir.

O bölümdeki kolay sorulardan başlanmalıdır.

2-Hız Ve İsabet Arasında DengeKurun(a-b-c öğrencileri)

Kazanılan bilgiye ve elde edilen yorum gücüne ait problemlerin zaman kısıtlaması içinde çözülmesidir. Hız ise ancak ve ancak çok miktarda soru çözülerek elde edilir.Hız, test çözerken zamanı etkin bir biçimde kullanmanıza yardım eder

3-ÖSYM sınavı hazırlarken çeşitli yöntem ve teknikler kullanır... Öğrencilerde buna karşı yöntem ve teknik geliştirmeli...

Soruların Dağılım Tablosu : 

Soru dağılımının bu yapısı bizi iki

önemli sonuca götürür.

1-Konu eksiği bırakmayın

Hangi konudan çok kolay sorunun geleceğini bilemeyiz. Çok kolay sorular sizin terkettiğiniz konu başlıklarından gelebilir. Örneğin; siz Analitik geometri’yi zor olduğu için terketmişsinizdir.Kolay soru Analitik'ten gelebilir. Bu nedenle genel kültür düzeyinde de olsa mümkün olan her konudan bilgi sahibi olmalısınız.

2- Turlama tekniği uygulamalısınız:

Çok zor olan soru ile, çok kolay olan sorunun getireceği puan aynıdır. O halde birinci turda soruları ardışık çözmek gibi bir kaygı gütmeyin. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.